СУ Отец Паисий
Средно училище в град Куклен

Проекти за 2018-2019г.

ЗА УЧЕБНАТА 2018-2019 ГОДИНА СУ "Отец Паисий"

е училище:

1. Одобрено с Решение №720 от 11.10.2018г. на Министерски съвет

за изграждане и развитие на безжични мрежи на стойност 10050 лв.

 

2. Финансиран проект по Национална програма "Осигуряване на съвременна образователна среда",

Модул "Подкрепа на целодневното обучение на учениците" на стойност 9939,00 лв. за прогимназиален етап на образование.

 

3. Финансиран проект по природни науки по модул „Подобряване на условията за експериментална работа по природни науки“

на Национална програма „Осигуряване на съвременна образователна среда“,

одобрена с Решение № 271 на Министерския съвет от 2018 година на стойност 635,00 лв.

 

4. Проект на NESTLE „По-здрави деца”

През 2018/2019 учебна година учениците от начален етап на СУ „Отец Паисий” гр. Куклен участват в проект на NESTLE „По-здрави деца”, който стартира с подкрепата на МОН и РУО. Той има за цел да спомогне за изграждане на трайни хранителни навици и култура за здравословен начин на живот. Учителите в ЦДО и техните ученици ще проведат забавни и атрактивни уроци, свързани с балансираното хранене, ежедневния прием на достатъчно вода, движението и физическата активност на децата и играта с домашни любимци. Учениците получават важна информация за различните видове храни, научават, че храната може да бъде не само вкусна, но и полезна.

      Участието в проекта дава възможност на нашето училище да се състезава в конкурс за подобряване материалната и спортно-техническата база на училището.

      На 20 октомври 2018г. един от нашите учители Пенка Кръстева, заедно с един ученик Атанас Казалиев присъстваха на специално събитие по случай „Международния ден на готвача” в гр. София, МЕТРО Академия, където ученици от цялата страна се запознаха с популярни шеф готвачи и с тяхна помощ изпробваха своите готварски умения и заложби.Чрез интерактивни дискусии и готварски игри шеф Виктор Ангелов, шеф Жоро Иванов, шеф Андре Токев, шеф Цветомир Николов и шеф Юри Велевдемонстрираха ролята и значението на балансираното и разнообразно хранене.