СУ Отец Паисий
Средно училище в град Куклен

15 септември 2017

-

         На 15 септември тържествено открихме новата учебна година в присъствието на много родители и гости. На 374 ученици и 38 учители предстои упорит ежедневен труд за усвояване на науките.

         Поздрави към всички отправиха директорът, представители от  Общината и и Общинския съвет.  КЦМ –АД  дариха на училището книги за библиотеката на стойност 1000 лв., освен това осигуряват през цялата учебна година ябълка за всеки ученик.

        Безплатното  хранене на децата от подготвителната група и начален етап се предоставя по проект на МОН, а по проект на Министерството на земеделието и храните всички те получават и по един плод седмично.

        През 2017г. спечелихме проект по Национална  програма „Осигуряване на съвременна образователна среда”, модул „Подкрепа на целодневното обучение”.

     Със средствата по тази програма се закупиха мебели, книги и енциклопедии, занимателни и образователни игри за обзавеждане на стая за занимания по интереси. Учениците сами я кръстиха „Вълшебната стая”, защото сякаш е излязла от приказките. Всеки клас с нетърпение очаква да дойде неговия ред да се забавлява и твори там.