СУ Отец Паисий
Средно училище в град Куклен

19 февруари 2020 година - 147 години от Обесването на Васил Левски

-

На 19 февруари 2020 година се отбелязват 147 години от обесването на Васил Левски.

На 17 февруари сред началните класове се проведе рецитал на стихове за Левски. Пред погледа на взискателното жури с председател г-жа Чауш и членове Саидова, Тафкива, Хашим и Конарски, учениците вложиха сърце и душа в рецитирането на стиховете  като за "Най-добър рецитатор на стихове за Левски" баха отличени следните ученици: I място - Атанас Казалиев от 3а клас сас стихотворението "Ода за Левски", II място - Йоана Димитрова от 1б клас със стихотворението "Песен за Апостола" и III място - Дарина Чернева от 4а клас със стихотворението "Левски".

На 18 февруари по аудио уредбата на училището се излъчи 10 минутно радиопредаване, подготвено от ученичи от седми клас под ръководството на г-жа Хайдушка и г-жа Дечева. Г-жа Латинова представи изложба в чест на Васил Левски от картини на наши ученици.

На 19 февруари фанфарният оркестър на СУ "Отец Паисий", гр. Куклен поведе шествие от учители, ученици и общественици от училищния двор до паметника на загиналите във войните за Свободата на България в центъра на града. Ученици от седми клас пренесоха портрета на Васил Левски на ръце и го положиха пред паметника, където всички сведоха чела и отдадоха почит към съможертвата и делото на един Велик Българин. Слово произнесе кмета на Община Куклен. До портрета се изви множество от желаещи да поставят цветя и венци в знак на дълбоко преклонение. Учениците, заели призовите места в рецитала, рецитираха стиховете пред събралите се да се преклонят пред паметта на Васил Левски. Своето уважение засвидетелстваха и децата и учениците от Училищния хор към СУ "Отец Паисий",  които изпяха песен в негова чест.