СУ Отец Паисий
Средно училище в град Куклен

Фондация Въздигане на гости

-

На 18.10.2018г. представители на фондация „Въздигане” бяха на гости на учениците от третите класове. Те припомниха на децата легендата за Кан Кубрат и синовете му, и завета на кана, актуален и в днешни времена – „Докато сте заедно и се поддържате ще сте като този сноп стрели, никой няма да може да ви победи. Разделите ли се, ставате слаби и ще бъдете покорени лесно от всеки враг, знайте, че силата се крепи на единството!...”

Батко Александър и кака Боряна подариха книжка-комикс "Кан Кубрат. Заветът на българите" и поставиха пред децата едно предизвикателство: Да участват в конкурс за написване на стихотворение от целия клас на тема „Как е приложим в днешно време Заветът на Кан Кубрат”.

Представителите на фондацията заявиха, че правят тази кампания в името на децата, защото вярват, че разказът за Кан Кубрат и неговият емблематичен завет за единство на българския народ ще възпита нуждата от силна взаимовръзка между тях, ще помогне да открият своите корени и славно минало, ще ги мотивира към активна взаимопомощ, ще ги научи на екипна работа, което пък ще засили желанието да останат в своята родина и да се борят заедно с приятелите си за по-добро бъдеще тук, вместо да го търсят навън.