СУ Отец Паисий
Средно училище в град Куклен

Конкурс на Афа-България

-

Фондация Афа-България ежегодно организират еко - номинации "Най – големият малък приятел на природата и животните". Предстои петото юбилейно издание - BLFAN 23-24, в надпреварата на което се включиха и нашите малки ученици от подготвителните групи и начален етап.

Екип на Афа-България на 25.10.2023г. посети на място децата за представяне на еко-урок "Приключенията на слончето Слай". Във вълнуващата среща с куклите, осъществили мечтата си да станат артисти, децата подкрепяха усилията на главния герой. Слончето Слай успява да пребори трудности и страхове, за да спаси приятели, попаднали в различни еко-беди. Накрая всички деца трябва да изненадат Слай с рисунки, посветени на неговите успехи.Рисунките се изпращат на адреса, оставен от гостуващия екип.

Комисия от специалисти - съмишленици на идеята, представена от  фондация "АФА - България" за Етиката на толерантност и без насилие, определят номинираните деца;

Избраните рисунки се качват на страницата в социалната мрежа, чийто линк се изпраща на директора на училището, за да бъде запозната обществеността от региона, която да избере своя фаворит, представящ учебното заведение на изложбата в Народното събрание.

Официално откриване на изложбата в Народното събрание през месец юни - Всяко учебно заведение, участвало в еко-форума, е представено на изложбата, открита с техни представители. Председателите на образователната и еко комисии връчват грамоти на участниците в Номинациите. Депутати и гости с цветен отпечатък от дланта си оформят короната на Дървото на хармонията - талисман на Номинациите.Церемония по връчване на награди и грамоти за участие в Номинациите - Фондацията организира тържеството по желание на домакините, като кани официални гости от Министерство на образованието и науката и общината за приветствия към участниците, които също оставят своя цветен отпечатък за Дървото на хармонията, гостуващо на децата. Дати за церемонията се определят за периода от 1юли до  31 ноември 24г.