СУ Отец Паисий
Средно училище в град Куклен

Лагер Бродилово - Първа смяна

-

От 14.07.2022г. до 3.07.2022г. в с. Бродилово, общ. Царево  се проведе  лагер на море с учениците от 1 до 5 клас. Лагерът е изцяло финансиран от КЦМ 2000 АД.

    Център „Духовно огледало” в с. Бродилово, общ. Царево, за поредна година ни предложи организиран летен отдих, съчетан с предоставяне на социална услуга „Обучение за придобиване на умения”.

    Четиридесет и пет ученици от нашето училище от втори до пети клас ежедневно посещаваха плаж с плажни занимания, а в часовете за обучение придобиваха умения в три области: „Приложно изкуство”, „Театър” и „Тенис на корт”.

   Освен ежедневните си занимания, децата с ентусиазъм участваха в поход до параклис „Св. Богородица” и посетиха аквапарк „Аква Планет” – Приморско, където забавленията нямаха край. Насладиха се на следобедна разходка с лодка по река Ропотамо и имаха възможност да разгледат множество интересни и уникални представители на богатата флора и фауна.

   Лагерниците плаваха и с корабчето „Магелан” в Созопол, което им предложи едночасова панорамна разходка около близки острови, посетиха Бургас, Царево и Ахтопол и съчетаха всичко това много смях и веселие в Луна парк.

   Двама рожденика отпразнуваха своите рождени дни в лагера, почерпиха всички с вкусни лакомства и разбира се, получиха много подаръци и добри пожелания.

   Всеки ден техните учители организираха различни конкурси с награди – „Най-атрактивно представяне на пижама”, „Най-щур грим, прическа и татус”, „Талантиада”, „Мис и мистър Бродилово”, „Пясъчна торта”, Най-дълбока пясъчна дупка”, „Най-чиста и подредена стая”, състезателни игри и киновечери. Любимият на всички български артист Юрий Ангелов влезе в ролята на бог Нептун и кръсти по забавен начин лагерниците с морски имена, а децата го поздравиха с песни и аплодисменти.

   В последния ден от своето летуване в с. Бродилово децата представиха в изложба на открито изработените в часовете за обучение красиви изделия от разноцветни мъниста, участваха в турнир по тенис, в който се излъчи победител и показаха няколко кратки театрални постановки в салона на Читалището пред гости от селото. Не пропуснаха да се отблагодарят и на своите ръководители – Георги Ломски, Нели Георгиева и Юрий Ангелов, като им връчиха грамоти от името на училището ни.

  Председателят на център „Духовно огледало” – Татяна Костадинова изказа своите добри впечатления от постигнатите резултати и отношението на нашите ученици към поставените им творческите задачи. Тя почерпи всички с бонбони и им пожела следващото лято отново да се срещнат в с. Бродилово.