СУ Отец Паисий
Средно училище в град Куклен

Лято в село Бродилово

-

Лятото на 2021 година деветдесет ученици от втори до осми клас на СУ „Отец Паисий“ - гр. Куклен, отново летуваха в лагера в с. Бродилово напълно безплатно и се наслаждаваха на топли и изпълнени с много емоции дни. Летният лагер на море, съчетан с отдиха в сгушеното в полите на Странджа планина село, е организиран за нашите деца от Община Куклен по Програма за пълноценно и равностойно партниране между фирмите на „КЦМ 2000“ Груп и Община Куклен. Мястото е подходящо за деца с белодробни здравословни проблеми.

Всеки ден беше различен – екскурзии до близките морски курорти, разглеждане на забележителности, разходка с корабче сред морските вълни, с лодка по река Велека, поход до месността „Света Богородица“ в изключителната Странджа планина, плажни игри и тематични вечери.

Както всяка година лагер Бродилово предлага на децата различни занимания. Тази година учениците взеха дейно участие в три клуба – актьорско майсторство с ръководител Юри Ангелов, приложни изкуства с ръководител Роси Караиванова и тенис на корт с ръководител Георги Ломски.

В последния ден от лагера, децата гледаха танца върху жарава, изпълнен от нестинарите на Странджа в деня на празника на село Бродилово.