СУ Отец Паисий
Средно училище в град Куклен

НАЦИОНАЛНА СЕДМИЦА НА ЧЕТЕНЕТО 07-12.12.2020г.

-

В изпълнение на училищния план за насърчаване и повишаване на грамотността предстои една седмица, посветена на четенето, но този път не само с учителите, а в къщи с мама и тати, баба и дядо, кака и батко.

Националната седмица на четенето от 7 до 12 декември 2020 година беше отбелязана в СУ „ Отец Паисий“ с участието на ученици от начален, среден и горен курс. Те се включиха в различни инициативи. Децата от подготвителна група разказваха по картинки и рисуваха любимия си герой от приказките. Родители четоха приказки на най-малките ученици от първи клас, а те твориха с четка и боички. Второкласниците четоха приказки на братчето или сестричето си и изработиха маски на приказни герои. Учениците от 3 клас четоха приказки за добро утро и упражняваха четене с разбиране. Четвъртокласниците проведоха състезание за най-добър четец и твориха на тема“ “Моят любим литературен герой - илюстрация и мисъл на героя”. Учениците от прогимназиалния курс създаваха комикси с любими ежедневни дейности и споделяха за любимите си автори и книги. Гимназистите проведоха дискусия на тема“ Защо трябва да четем книги“.

Да се насладим на четенето на нашите малки ученици

Презентация за дейностите, посветени на седмицата на четенето от 7 до 12 декември може да видите в прикачените документи най-долу на страницата.

Вижте програмата за седмицата.