СУ Отец Паисий
Средно училище в град Куклен

Откриване на специализиран кабинет по природни науки

-

На 13.01.2022г. в СУ "Отец Паисий" бе открит така необходимия кабинет по природни науки.

КЦМ 2000 ГРУП работи в тясно сътрудничество с община Куклен за подпомагане на развитието на образованието и социално-културния живот в общината. Като част от ежегодната партньорската програма между  металургичното предприятие и общината бе открит кабинет по природни науки в СУ „Отец Паисий“, гр. Куклен. 

На церемонията присъстваха Румен Цонев, главен изпълнителен директор на КЦМ 2000 ГРУП, Мария Белчева, кмет на община Куклен, Елена Филева, председател на Общински съвет-Куклен, представители на КЦМ 2000 Груп, Боряна Андонова, директор на училището, учители и ученици.

Отец Янко отслужи водосвет и благослови новата придобивка за училището.

Кметът Белчева се обърна към учениците и заяви, че  ролята на общината и на нас като възрастни е да се грижим за децата и да им осигурим възможности и  благоприятна среда, в която да се развиват и усъвършенстват.

Румен Цонев пожела на учениците успешна година, през която да бъдат здрави, но да бъдат също така образовани и умни, и с вяра, че това, което предстои ще бъде по-добро.

Елена Филева пожела на учениците да бъдат живи и здрави и много успешни в живота.

Боряна Андонова, директор на училището, изказа благодарност за предоставената възможност за нагледно и атрактивно обучение.

Новоизграденият кабинет представлява учебна лаборатория по физика, химия и биология и разполага с работни места за 30 ученика. Кабинетът е  оборудван с лабораторни маси за учителя и учениците, изработени от полиестер с гел покритие издържащо на киселини и основи.  Всяка банка има монтиран модул, на който в контролен панел са вградени електрическо захранване, измервателни уреди и захранване с вода.

Лентата прерязаха Мария Бечева, Боряна Андонова  и Румен Цонев, а учениците от осми клас с профил „Природни науки” демонстрираха своите познания по химия. В новия кабинет те не само ще натрупват още нови теоретични знания, но ще имат възможност да наблюдават как протичат химичните процеси. (статия във Facebook - Община Куклен)

https://fb.watch/awkBouH03y/

https://fb.watch/awkDtfP56q/

https://fb.watch/awkGvdCTqu/