СУ Отец Паисий
Средно училище в град Куклен

Патронен празник на НЧ "Н. Й. Вапцаров" в град Куклен

-

Отбелязване на 113 години от рождението на Никола Вапцаров на 07.12.2022г. от читалището в град Куклен, носещо неговото име. 

Фанфарният оркестър към СУ "Отец Паисий" откри патронния празник на Народното читалище "Никола Вапцаров". Пред бюста на поета във фоайето се събраха ученици, граждани и самодейци. Гост на събитието беше кметът на община Куклен. Тържеството продължи с рецитал на стихове на поета Вапцаров и изпълнения на училищния хор с ръководител Здравка Георгиева. Народния хор при читалището закри програмата с акапелно изпълнение на "Горо ле, горо зелена". Представена бе и изложба на ученици от СУ "Отец Паисий", озаглавена "Пъстра палитра" и побрала в себе си огромния талант на малките художници.

Пожелаваме на НЧ "Н. Й. Вапцаров" да продължава да се развива като културен център на Община Куклен, да съхранява народната памет и традиции, да обединява и подпомага културната дейност и художественото творчество! Благодарим за прекрасното взаимодействие и подкрепа при реализирането на различни училищни инициативи и участия в проекти!

Изпълнение на Фанфарния оркестър към СУ "Отец Паисий", гр. Куклен.

Изпълнение на хора към СУ "Отец Паисий", гр. Куклен.

Изпълнение на хора към НЧ "Н. Й. Вапцаров", гр. Куклен.

Изложба "Пъстра палитра".