СУ Отец Паисий
Средно училище в град Куклен

Състезание по БДП в начален етап

-

На 28 март 2022 г. учениците от начален етап на СУ"Отец Паисий" , гр Куклен показаха своите знания и умения в състезанието по Безопасност на движение по пътищата. Надпреварата се проведе в 4 етапа. В първия кръг учениците решаваха тест с различни пътни ситуации и правила, попълваха кръстословица и отгатваха гатанки. В забавния втори кръг трябваше да подредят пъзели с пътните знаци. Трети кръг беше свързан с разпознаване на пътните знаци и разпределянето им в групи- предупредителни, задължителни, забранителни, указателни. В щафетната игра в четвърти кръг учениците показаха както своите физически умения, така и знанията си за пътните знаци.

Отборите бяха съставени от деца от различни класове. Състезанието беше оспорвано, учениците показаха завидни знания и умения и единствено бързината беше определяща за класиране на участниците.

На първо място се класира отбор " Бързи и внимателни" - Борис Илиев, Валя Белева, Никола Дудев и Илия Атанасов с 41 точки, следван от отбор " Торнадо" - Каролина Койчева, Ивелин Албов, Аксел Дерели и Бояна Русева с 40 точки. Само една точка след тях с 39 точки се класира отбор "Безопасност" - Румен Русев, Йоана Димитрова, Беркай Кадиров и Любомир Бимбълов, а отбор"Светкавица" - Мараья Йорданова, Ферад Янъков, Ангел Милянчев и Илиян Ганев събра 36 точки.

Поздравяваме участниците и техните учители за показаните отлични резултати и им пожелаваме още бъдещи успехи!