СУ Отец Паисий
Средно училище в град Куклен

Седмица на четенето

-

Национална седмица на четенето

    От 22 до 26 октомври се проведе Националната седмица на четенето, чиято цел е да насърчава и повишава грамотността на учениците. Тя беше отбелязана с  редица разнообразни прояви от учениците в начален етап на обучение. 

Още през първия ден много деца представиха своите любими приказни герои с интересни  костюми, а в следобедните занимания по интереси се проведе конкурс за „Най-сполучлива илюстрация по книжка”. Във фоайето на третия етаж класните ръководители подредиха изложба с най-добрите илюстрации.

Всички ученици взеха участие в състезанията „Пиша вярно и красиво” и „Най-добър четец”, като първенците от всеки клас бяха наградени с грамоти за призовото първо място. Приказните герои посетиха и изненадаха приятно по-малките ученици от подготвителната група и първи клас.

Не бяха пропуснати и най-малките – децата от ПГ. Те посрещнаха техните каки и батковци от ІV клас, които им прочетоха интересни приказки.

Любознателните първоклас-ници и  учениците от прогимназиален етап в заниманията по интереси посетиха градската библиотека, слушаха увлекателния разказ на библиотекарите за историята на читалището, съхранението на книгите  и се записаха като читатели.

Учениците от СУ „Отец Паисий” закриха Националната седмица на четенето с инициативата „Подари книга” за обогатяване фонда на училищната библиотека и на читателския кът на класните стаи. Въпреки края на седмицата те остават в света на книгите, защото вече знаят, че четенето е магия – магия, която отваря врати към нови светове, към нови мечти и надежди.